Euforia Cuisine / Somon la gratar cu sos de mustar si cartofi natur
Publicat pe 24.01.2011 la 21:16 Actualizat pe 24.01.2011 la 21:36
Marian, bucatar-sef la restaurantul Signature, din Constanta, a pregatit un preparat pe baza de somon si sos de mustar.
Preparare: prima oara se pun cartofii la fiert, dupa ce au fost taiati in cubulete. Fileul de somon se asezoneaza cu sare si cu piper si se pune pe gratarul incins, 3-4 minute pe fiecare parte.
Separat se face sosul: intr-un bol se amesteca 50 de grame de smantana dulce cu 10 grame de mustar dulce, apoi se presara piper negru si sare. Se pune apoi amestecul intr-o tigaie si se pune pe foc, amestecand incontinuu. Se lasa sosul pana se omogenizeaza bine, apoi se ia de pe foc.
Pe farfuria de servit se pune jumatate de lamaie, jumatate de rosie cherry si patrunjel. Somonul la gratar se asaza pe mijloc, iar cartofii fierti langa somon. Sosul de smantana si mustar se toarna peste jumatate de file de somon. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!