Euforia Cuisine / Spaghete cu ton
Publicat pe 13.12.2010 la 11:28 Actualizat pe 13.12.2010 la 23:13
Nicolai si Vasile Leu, bucatar-sef la Trattoria Italiana din Ploiesti, au pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta de spaghete cu ton.
Preparare: se pun spaghetele la fiert, in apa clocotita cu sare, pentru 10-12 minute. Separat, intr-o tigaie cu ulei de masline, se soteaza un sfert de ceapa si jumatate de ardei iute rosu, care se asezoneaza si cu sare si cu piper. Se adauga apoi sosul de rosii, cam jumatate de cana, dar si masline negre, taiate rondele. Se amesteca si se omogenizeaza bine ingredientele cateva minute, la foc mediu.
Dupa ce spaghetele se fierb aldente, se scurg bine apoi se adauga in tigaie, peste sosul de rosii si de masline. Se pune si carnea de ton, cam 50-75 de grame, apoi se mai amesteca de cateva ori. La final, se servesc pastele cu ton alaturi de putina verdeata.
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!