Euforia Cuisine / Supa crema de legume
Publicat pe 05.11.2010 la 12:42 Actualizat pe 06.11.2010 la 14:52
Nicolai si Victoria Oneci au pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o supa crema de legume, simpla, gustoasa dar si sanatoasa.
Preparare: intr-o oala de ciorba metalica speciala, pe mai multe etaje, de dimensiuni medii, se taie in bucati mare legumele pe care le folosim pentru supa de tip crema (morcovi, telina, dovlecel, ceapa), apoi se adauga un litru de apa. Acestea se pun in primul strat al oalei. In al doilea se adauga buchetele de broccoli. Se pune vasul pe foc mediu si se asteapta sa se inmoaie legumele, aproximativ 30 de minute.
Urmatorul pas: dupa ce s-au fiert legumele, se preseaza cu blenderul electric de mana, pana cand se obtine o crema consistenta. Se stropeste apoi cu ulei de masline (e nevoie de putina grasime sanatoasa la o supa de tip crema), se asezoneaza cu sare si cu piper. Se serveste alaturi de patrunjel maruntit si cateva picaturi de smanatan lichida. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!