Euforia Cuisine / Supa de fructe de mare
Publicat pe 06.11.2010 la 12:51 Actualizat pe 06.11.2010 la 14:51
Chef Cezar a pregatit la "Euforia Cuisine" o reteta pe baza de fructe de mare. De aceasta data o supa insa, plina de legume.
Preparare: se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, apoi se arunca 2 catei de usturoi zdrobiti, care vor fi tinuti insa doar un minut, pentru a insufla o aroma speciala uleiului, dupa care vor fi scosi. La fel se face si cu doua crengute de cimbru uscat. Se incepe apoi pregatirea legumelor: ardeiul rosu se taie marunt, prazul (tulpina mai groasa) se feliaza subtire, rosiile se taie cuburi.
Urmatorul pas: Se pun apoi in uleiul incins tentacule de caracatita, crevetii proaspeti, inelele de calamar, sepiile. Se asezoneaza cu piper din belsug, apoi se adauga un pahar de vin alb. Dupa 2-3 minute se scot fructele de mare din tigaie si se adauga intr-o oala de supa, peste care se mai pune ulei de masline.
In tigaia in care s-au facut fructele de mare se pun acum legumele taiate marunt: ardeiul gras, prazul, broccoli, ciupercile, rosiile. Se pune sare si piper, putin de vin alb si se amesteca bine. Se adauga si 200 ml de apa (se poate pune si supa/zeama de pui). Se presara si 2-3 firicele de sofran. Dupa un minut se adauga deasupra si fructele de mare. Se amsteca bine si se pune patrunjel maruntit, din belsug, dar si un varf de ardei iute. Se stoarce jumatate de lamaie.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!