Euforia Cuisine / Supa din fructe de mare
Publicat pe 15.09.2010 la 01:36 Actualizat pe 15.09.2010 la 15:27
"Supa din fructe de mare" - o reteta pregatita de restaurantul Michelle din Onesti, un preparat care "se regaseste in special in zona de sud a Italiei".
Preparare: se pune o jumatate de ceapa maruntita intr-o oala incins cu ulei de masline. Se adauga apoi doi catei zdrobiti de usturoi. Urmeaza apoi sa punem amestecul de fructe de mare: calamari, sepii, creveti si midii. Se lasa amestecul la omogenizare aproximativ 30 de secunde apoi se adauga ierburile uscate, o lingurita (rozmarin, busuioc), dar si piper macinat si putin chilli. Se amesteca bine.
Se adauga apoi putina sare grunjoasa si 200 de ml de vin alb demisesc. Dupa ce incepe zeama sa clocoteasca, se adauga putin patrunjel, frunze, dar si sos de rosii - cam doua linguri. Se lasa toata supa sa fiarba doua sau trei minute, apoi se adauga cam 100 ml de apa, pentru a se mai taia din aroma vinului si pentru a evidentia gustul fructelor de mare. Se lasa astfel supa pe foc pentru maximum 5 minute. La final, se adauga iar patrunjel maruntit, dar si doua frunzulite de busuioc, tocate.
Supa se poate servi alaturi de paine prajita si merge cel mai bine alaturi de un pahar de vin alb, de preferinta sec. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!