Euforia Cuisine / Tarta dulce cu ricotta si ciocolata
Publicat pe 24.02.2011 la 14:08 Actualizat pe 24.02.2011 la 14:12
Iulia Creanga si Mihai au pregatit la Euforia TV un desert gustos: tarta dulce cu ricotta si batoane de ciocolata. Pofta buna!
Preparare: prima oara se face aluatul: se pune intr-un bol faina (cam 450 de grame), apoi se adauga un cub de unt de 200 de grame si se amesteca bine impreuna cu faina, cu ajutorul unei lingurite. Se adauga si sare, apoi se baga aluatul o ora la frigider.
Intre timp se face crema: se amesteca masscarpone cu ricotta, dupa care se adauga trei oua intregi. Se rade si un sfert din coaja de lamaie, apoi se pune cate o picatura de esenta de rom si una de vanilie.
Se iau apoi cateva batoane de ciocolata si se taie in bucati mici. Intre timp se scoate aluatul din frigider si se intinde inn forma dorita, de preferabil vas de sticla.
Se toarna crema de branza peste aluat, apoi se asaza ordonat bucatile de baton de ciocolata taiate mai devreme. Se baga apoi vasul la cuptor, 30 de minute, la 180 de grade. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!