Euforia Cuisine / Tartar de ton
Publicat pe 14.03.2011 la 15:55 Actualizat pe 14.03.2011 la 17:28
Chef Cezar si Leonardo, bucatar-sef la Arcade, au pregatit la Euforia TV o reteta speciala pentru indragostitii de peste crud: tartar de ton.
Preparare: se taie cubulete un avocado, dupa ce se curata de coaja tare si i se scoate miezul. Se pun cubuletele intr-un bol de sticla, dupa care se toaca marunt un sfert de ceapa rosie si se adauga peste avocado, apoi se stoarce putina zeama de lamaie peste aceste ingrediente. Se adauga sare, piper si putin ulei de masline.
Urmeaza apoi taierea in cubulete mici a unui fileu de carne cruda de ton rosu, care se amesteca apoi cu putina ceapa rosie tocata marunt, putin ghimbir tocat si un sos special facut din soia, zahar si ulei de floarea soarelui. Se amesteca totul bine si se lasa putin.
Pe farfuria de servit se asaza cateva felii lunguiete de castravete, apoi se pune amestecul de avocado intr-o forma rotunda, metalica, deasupra feliilor de castravete. Se adauga apoi tonul cu ceapa, marinat, in aceeasi forma, peste avocado.
La final de tot se toarna putin sos special pe langa preparat, apoi putine seminte de susan pe deasupra. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!