Euforia Cuisine / Tartar de ton cu aroma de lemn de cedru
Publicat pe 19.10.2010 la 11:50 Actualizat pe 19.10.2010 la 13:52
Jakob Hausmann, bucatar-sef la restaurantul Mica Elvetie din Bucuresti, a pregatit o reteta speciala de tartar de ton cu lemn de cedru, cu ajutorul metodelor gastronomiei moleculare. Este un fel de mancare indicat pentru gustari.
Preparare: Fileul de ton rosu se taie in cubulete mici, apoi se pune intr-un bol de sticla. Se adauga deasupra trei lingurite de zeama de lamaie, doua lingurite de ceapa rosie tocata marunt, doua lingurite de coaja de lamaie, o lingurita de piper de lamaie (piper infuzat cu coaja de lamaie), o lingura de sos de soia, o lingurita de ulei de dovleac, una de coniac si se amesteca totul bine cu ajutorul a doua furculite. Se lasa apoi ingredientele sa se relaxeze 5 minute si sa se infuzeze reciproc cu arome.
Urmatorul pas: se pune amestecul de ton (tartarul) pe farfuria de servit, alaturi de felii de lamaie si de patrunjel. Apoi se pune un vas de sticla deasupra tartarului, iar cu ajutorul unui instrument special se introduce pe sub vas fum de lemn de cedru (care se foloseste pentru afumarea pestelui, a somonului in general). Se lasa vasul peste ton si fum doua minute, apoi se serveste mancarea, care va avea o puternica aroma afumata de lemn de cedru.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!