Euforia Cuisine / Tartar de ton cu aroma de lemn de cedru

Publicat pe 19.10.2010 la 11:50 Actualizat pe 19.10.2010 la 13:52

Euforia Cuisine / Tartar de ton cu lemn de cedru

Jakob Hausmann, bucatar-sef la restaurantul Mica Elvetie din Bucuresti, a pregatit o reteta speciala de tartar de ton cu lemn de cedru, cu ajutorul metodelor gastronomiei moleculare. Este un fel de mancare indicat pentru gustari.

Preparare: Fileul de ton rosu se taie in cubulete mici, apoi se pune intr-un bol de sticla. Se adauga deasupra trei lingurite de zeama de lamaie, doua lingurite de ceapa rosie tocata marunt, doua lingurite de coaja de lamaie, o lingurita de piper de lamaie (piper infuzat cu coaja de lamaie), o lingura de sos de soia, o lingurita de ulei de dovleac, una de coniac si se amesteca totul bine cu ajutorul a doua furculite. Se lasa apoi ingredientele sa se relaxeze 5 minute si sa se infuzeze reciproc cu arome.

Urmatorul pas: se pune amestecul de ton (tartarul) pe farfuria de servit, alaturi de felii de lamaie si de patrunjel. Apoi se pune un vas de sticla deasupra tartarului, iar cu ajutorul unui instrument special se introduce pe sub vas fum de lemn de cedru (care se foloseste pentru afumarea pestelui, a somonului in general). Se lasa vasul peste ton si fum doua minute, apoi se serveste mancarea, care va avea o puternica aroma afumata de lemn de cedru.

Pofta buna!

Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!

În articolul

Euforia Cuisine / Tartar de ton cu aroma de lemn de cedru

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 noiembrie 2024. Berbecii sunt atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ce avere are Călin Georgescu, câştigătorul turului 1 la alegerile prezidenţiale 
a1.ro
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și prieten cu „regele banilor” Novak Djokovic
HelloTaste.ro
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Catine
Prăjitură cu dovleac și griș. Desert simplu și ușor de preparat
useit.ro
Informațiile electorale false de pe TikTok. Cum au fost influențați utilizatorii din mai multe țări
as.ro
„A fost Ilie Năstase cel mai talentat din istorie?” Răspunsul tranşant al bunului său prieten, Ion Ţiriac
MediCOOL
5 simptome ale cancerului de colon și cum să-ți reduci riscurile
Spynews
Claudia Pătrășcanu sărbătorește ziua de naștere a fiului ei cel mare! Gabriel a împlinit 10 ani
DeParinti
Cel mai bun mic dejun pentru copiii care merg la școală. Nutriționiștii recomandă aceste alimente pentru cei mici
MediCOOL
Ce este cafeaua decofeinizată. Care sunt caracteristicile acestei băuturi
HelloTaste
Spaghetti alla Nerano sau paste cremoase cu dovlecei. Rețetă pe cât de ușoară, pe atât de apetisantă
x