Euforia Cuisine / Tiramisu romanesc
Publicat pe 23.11.2010 la 12:21 Actualizat pe 14.12.2010 la 12:06
Chez Cezar a pregatit in studioul emisiunii "Euforia Cuisine" o reteta de tiramisu...romanesc, o reteta in care a introdus ingrediente inedite, precum compotul de cirese romanesti, in locul cafelei.
Preparare: mai intai se topeste o ciocolata neagra intr-o cratita, apoi se pune peste aceasta crema de branza, amestecandu-se bine. Se adauga praf de caramel, fara a se pune insa zahar. Intre timp, piscoturile se inmoaie in sos de cirese in care s-a dizolvat putin bitter (o lingurita). Se rup in doua si se pun in paharul mare in care va fi servit tiramisu. Pe deasupra se pune o lingura din crema de ciocolata si branza, apoi se asaza inca un piscot inmuiat in compot si rupt in doua, apoi iar o lingura de crema de ciocolata. Se repeta operatiunea pana avem trei straturi de piscoturi si crema.
Urmatorul pas: Cand s-au terminat de pus piscoturile si crema, sus de tot se infige o cireasa din compot, apoi se presara praf de caramel cu vanilie. Se infife un firicel de rozmarin proaspat si tirmisul romanesc este gata. Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!