Euforia Cuisine / Tocana belgiana
Publicat pe 10.10.2010 la 12:37 Actualizat pe 10.10.2010 la 13:36
Razvan Cruceanu, bucatar amator, a pregatit impreuna cu Nicolai, gazda emisiunii "Euforia Cuisine", o tocana belgiana, simpla si gustoasa, pe bazade carne de vita, cartofi si bere neagra.
Preparare: prima oara se fierb cartofii, in apa si cu sare. Se toaca rondele apoi doua cepe medii si se pun la sotat in ulei de masline incins. Bucatile de carne de vita se asezoneaza cu sare si cu piper si apoi se dau putin prin faina - dupa care se pun in tigaia in care se afla si ceapa la calit, si se lasa pana devin maronii. Se adauga apoi berea neagra, aproximativ 300 ml, si o lingura de mustar de masa.
Urmatorul pas: in momentul in care s-au fiert cartofii, se scot din apa si se pun in tigaia in care se afla carnea de vita in sosul de bere. Se lasa tot amestecul pe foc, la temperatura medie, pentru 15 minute. La final, pe farfuria de servit, carnea de vita se pune pe mijloc, iar bucatile de cartofi pe langa.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!