Euforia Cuisine / Tocanita de cerb "Ospatul vanatorului"
Publicat pe 01.02.2011 la 13:07 Actualizat pe 01.02.2011 la 17:30
Florin si Dragos Bercea, de la Cabana Vanatorilor din Predeal, au pregatit pentru Euforia Cuisine o reteta bogata, tocanita pe baza de carne de cerb, "Ospatul Vanatorului".
Preparare: se ia un muschi de cerb, care este o carne mai tare, si se taie in cubulete de cativa centimetri. Intre timp se taie marunt un ardei gras verde si unul rosu, o ceapa alba, ciuperci.
Intr-o oala se topeste putina untura de porc, apoi se pun bucatile de carne de cerb la rumenit, iar dupa un minut si legumele taiate marunt, alaturi de ciuperci. Se adauga supa de legume, dar si 300 ml de vin fiert, se da focul mediu si se lasa mancarea la facut, punandu-se usturoi la final. Cand este gata se scoate mancarea in boluri de ceramica, care se ung cu ou, pe margine.
Separat se face un aluat, din faina, sare, oua, apa - care se va folosi la preparat. Se intinde aluatul se se asaza deasupra bolului de ceramica, pe marginile unse cu ou inainte. Se unge cu ou apoi acest aluat. Se da apoi vasul la cuptor, 10 minute la 180 de grade.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!