Euforia Cuisine / Tocanita de miel servita in doua feluri
Publicat pe 03.12.2010 la 17:48 Actualizat pe 03.12.2010 la 17:54
Bucatarul Marius de la Conacul Domnesc din Suceava a pregatit in cadrul emisiunii Euforia Cuisine, o reteta de tocanita de miel pe care a servit-o in doua moduri inedite: in cosulet de mamaliguta si cu un capac de mozarella.
Preparare: Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline. Se toaca pulpa de miel si se pune la calit. Secretul este prajirea indelungata, pentru ca friptura sa fie mai suculenta. Intre timp se taie marunt ceapa si se adauga peste carne.
Se condimenteaza cu sare si piper si se pune putina apa, cat sa acopere carnea. Se da la fiert, iar intre timp se curata rosiile de coaja si si taie cubulete. Se zdrobeste usturoiul si se pune peste carne. Mancarica se spumuieste, pentru ca ce se ridica la suprafata este sangele coagulat ramas de la carne.
Se continua pregatirea sosului: se taie si ardeiul gras marunt si se pune peste carne, apoi si rosiile, iar peste 10 minute se pune si putina pasta de tomate. Se amesteca putin.
Se face o mamaliguta mai tare, iar cand se raceste, se amesteca cu 2-3 galbenusuri, se pune intr-un vas de ceramica peste o foaie de copt, avand grija ca mijlocul sa fie gol, sa ia forma unui cosulet. Se da la cuptor pentru 15 minute, la 220 grade.
Cand tocanita este gata, se pune in cosuletul de mamaliga, deasupra se pune putina branza de burduf si patrunjel.
Tocanita se poate servi si altfel: se pune intr-un vas ceramic, se presara deasupra rozmarin si cimbru proaspat, iar apoi se acopera cu felii de mozarella. Se da la cuptor pentru 5 minute pana se gratineaza.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!