Euforia Cuisine / Tochitura austriaca
Publicat pe 04.11.2010 la 19:05 Actualizat pe 04.11.2010 la 23:02
Intr-un castron se sparg doua oua, iar peste ele se pune faina de grau si putina sare. Se amesteca bine pana se obtine o pasta moale.
Primul pas: Se taie o ceapa si se pune le calit intr-o tigaie in care am incins putin ulei. Carnea se taie cubulete, iar cand ceapa este aurie, se adauga carnea la prajit. Se taie marunt putin cimbru si se adauga in mancare, impreuna cu putin piper.
Pasul urmator: Se pune si morcovul taiat bucati maricele, se adauga apa si se lasa la fiert timp. Intre timp se taie si castravetii murati, iar dupa 10 minute in care mancarea a fiert, se pun si ei in tigaie. Se acopera si se mai lasa la gatit.
Prepararea galustelor: Intr-o oala se pune apa la fiert. Cand da in clocot, se ia din compozitia de faina cu oua cu o lingurita si se pun galustele la fiert. Intr-un alt castron se adauga putina faina cu cateva linguri de smantana dulce. Se amesteca bine si apoi se adauga in mancarea de carne. Ingredientul secret al acestei retete este dulceata, din care se pune o lingurita, pentru un strop de arome.
Intr-o tigaie se pune putin unt la topit, in care se vor sota galustele strecurate de apa. Intr-o farfurie se asaza cateva galuste, iar langa ele, mancarica de carne, decorata cu putina dulceata si o crenguta de cimbru.
Pofta buna!
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!