Euforia Cuisine / Tochitura de somn si pastruga
Publicat pe 02.02.2011 la 16:39 Actualizat pe 02.02.2011 la 17:18
Tudorita, bucatar-sef la restaurantul Lotca, a pregatit o reteta de tochitura pe baza de somn si pastruga.
Preparare: se taie in bucati mici un fileu de somn si unul de pastruga, apoi acestea se pun la sotat intr-o tigaie unsa cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si cu piper, amestecand timp de 2-3 minute. Intre timp se taie in bucati mari un ardei gras verde si unul rosu, care se adauga apoi in tigaie, alaturi de peste.
Se taie in rondele mici doi catei de usturoi care se adauga apoi alaturi de peste si ardei. Pentru aroma se adauga o crenguta de cimbru si se toarna putina supa clara de peste, dand apoi in clocot totul, 2-3 minute. Dupa ce s-au inmuiat legumele, se adauga putin sos tomat si se amesteca. Se mai lasa cateva minute apoi se presara patrunjel maruntit si marar, pentru aroma si culoare.
Urmareste Euforia Cuisine de luni pana vineri, orele 16:00, 16:45 si 17:30, doar pe canalul Euforia TV!