Falooda tutti-fruity
Publicat pe 02.05.2014 la 13:09 Actualizat pe 02.05.2014 la 13:11
Este un desert Asiatic, mai degrabă pakistanez, ce este savurat îndeosebi vara. Nu numai că ţine desete, dar este şi foarte sănătos.
Jeleu roşu şi cel verde se dizolvă în boluri separate, cu o măsură de apă fierbinte.
Într-o crăticioară se fierbe laptele şi kalakand-ul. Se amestecă bine şi se stinge focul.
Ananasul se taie bucăţele.
Făina de porumb se dizolvă în apă. Se pune într-o tigaie antiaderentă şi se pune pe fo mic. Se amestecă, iar când începe să se solidifice, se pune într-un pahar sau o cană.
Se pune repede în apă rece sau într-un recipient cu gheaţă.
Jeleul se taie in cuburi.
Într-un pahar se pun tăiţeii vermicelii pregătiţi.
Apoi, se adaugă cuburi de jeleu, gheaţă zdrobită, amestec kalakand, seminţele de busuioc înmuiate, ananas, o lingură de îngheţată şi sirop.
Se decorează cu fistic şi migdale.