Fructe cu iaurt, coaja de portocala si migdale cu artar
Publicat pe 20.08.2010 la 11:41 Actualizat pe 20.08.2010 la 12:04
Un mic dejun sanatos, dar si foarte gustos, pe baza de fructe si de iaurt cremos. Intr-un bol mai lat se pun intai, la baza, fructele de padure (zmeura, afine, mure), apoise adauga o banana, taiata felii de un centimetru.
Intr-un vas metalic, pe foc, se pune la fiert siropul de artar, pana cand incepe sa scada la jumatate, caramelizandu-se. Apoi, in sosul caramel, se adauga migdalele, amestecand bine de cateva ori. Se scot apoi si se pun pe hartie de copt, unde se vor intari. Apoi, cu un cutit puternic, se taie caramelul intarit in bucati mici.
In castronul cu fructe de padure se adauga iaurtul cremos, apoi, la final, caramelul de migdale maruntit. Pofta buna!