Gătitul fără foc te scapă de gripă! 5 rețete care te ajută să te menții sănătos
Publicat pe 08.01.2014 la 13:57 Actualizat pe 08.01.2014 la 14:04
Raw - așa cum este cunoscută prelucrarea alimentelor fără foc, este o metodă extraordinară pentru a păstra enzimele şi nutrienţii alimentelor. Află cele mai sănătoase reţete, care te vor ajuta să treci de iarna aceasta fără să te îmbolnăvești.
1. Ciocolată la minut (100% crud)
Ingrediente: 1 avocado copt bine, 2-3 linguri cu miere naturală, 2-3 linguri cu pudră de roşcove, 1 lingură de nuci crude măcinate (sau alte nuci), 1 lingură făină de ovăz, stafide sau alte fructe preferate.
Se pisează bine avocado până devine cremos, după care se amestecă restul ingredientelor.
2. Bruschete cu morcovi
Ingrediente: 4 morcovi daţi prin răzătoarea mică, 3 căţei de usturoi, sare de mare, 1 lingură cu ulei de măsline presat la rece, 1 lingură cu seminţe crude de floarea-soarelui, 1 lingură cu seminţe crude de dovleac.
Se amestecă în robotul de bucătărie toate ingredientele până se obţine o pastă cremoasă. Se unge pasta de morcovi peste felii de pâine integrală prăjită, după care se ornează cu câteva felii de avocado şi verdeaţă.
3. Ciulama de ciuperci (100% crud)
Ingrediente: 10 ciuperci, o legătură de pătrunjel, o jumătate de legătură de mărar, 12 nuci caju înmuiate în apă câteva ore, 1-2 câţei de usturoi, sare de mare, ulei de măsline presat la rece.
Se amestecă feliază pălăriile ciupercilor şi se amestecă cu o jumătate de legătură de pătrunjel tocat şi cu mărarul mărunţit.
Din restul ingredientelor se prepară un sos cu ajutorul blenderului, care se toarnă peste amestecul din ciuperci şi verdeaţă.
4. Supă-cremă de roşii (100% crud)
Ingrediente: 4 roşii, 1/2 linguriţă de busuioc, 1 vârf de cuţit de cimbru, 1/2 ceapă, ulei de măsline presat la rece, sare de mare, 500 mililitri de apă.
Se amestecă în blender toate ingredientele.
5. Paste din dovlecei cu sos pesto (100% crud)
Ingrediente: 2 dovlecei curăţaţi de coajă şi feliaţi cu un curăţător de legume, 100 grame de fistic crud (seminţe de floarea soarelui sau nuci caju), 1 roşie, 4 căţei de usturoi, 60 mililitri de ulei de măsline, 1/2 linguriţă sare de mare, 30 mililitri suc de lămâie, 2 linguriţe busuioc, 1 lingură fulgi de drojdie inactivă.
Pune dovleceii feliaţi pe o farfurie, după care se prepară sosul cu ajutorul unui blender.
Foto: Hepta