Gem natural de căpșuni fără zahăr sau pectină
Publicat pe 28.05.2014 la 14:45 Actualizat pe 28.05.2014 la 14:48
Cel ai bun gem de căpșuni e cel făcut vara și mâncat iarna. Dar cum să-l prepari astfel încât să nu facă floare și să nu conțină chimicale?
Spală căpșunile și taie-le în jumătate sau sferturi.
Pune-le într-o cratiță mare.
Decojește merele și dă-le pe răzătoarea mică.
Pune zeama de lămâie.
Pune mierea și amestecă.
Pune cratița pe foc mare până fierbe și amestecă ocazional.
Dă focul mic.
Fierbe 15 minute. Apoi zdrobește căpșunile cu instrumentul pentru piure.
Mai fierbe 15-45 de minute, amestecând ocazional.
Cu cât va fierbe mai mult, cu atât consistența va fi mai mare.
Se lasă să se răcorească și se pune în borcane se se păstrează la frigider sau se fierb la bel marie 10 minute.