Jeleu curcubeu
Publicat pe 26.05.2014 la 15:29 Actualizat pe 26.05.2014 la 15:30
Ai văzut ceva care să arate mai îmbietor decât acest desert cu jeleu?
Fierbe laptele, apoi adaugă zahărul.
Dizolvă gelatina cu ½ cană de apă rece.
Pune gelatina în lapte și lasă să se răcească.
Când s-a răcit, pune frișca în alt recipient, adaugă laptele și amestecă-le.
Adaugă esența de vanilie.
Dacă mixtura începe să se subțieze în timp ce faci straturile, pune recipientul într-un bol cu apă fierbinte pentru a-l ține cald.
Straturile de jeleu
Pune jeleul într-un bol mic și adaugă apă fierbinte. Dacă jeleull nu este colorat, folosește colorant alimentar.
După ce s-a dizolvat, adaugă trei sferturi de cană apă rece.
Procedează așa cu toate culorile.
Adaugă un strat de jeleu colorat într-un pahar sau recipient de sticlă, apoi pune-l 20 de minute la frigider. După cele 20 de minute, pune un strat de lapte cu gelatină.
Continuă așa până ce recipientul s-a umplut.
Tot procesul va dura aproximativ patru ore.