Nicio masă festivă fără acest deliciu! Prăjitură Sarah Bernhardt
Publicat pe 22.04.2015 la 11:51 Actualizat pe 22.04.2015 la 15:45
Dacă vreți să vă impresionați musafirii, trebuie să îi serviți cu prăjitură Sarah Bernhardt!
Prepararea prăjiturii Sarah Bernhardt începe cu bezeaua din albuș de ou bătut spumă, amestecat cu zahăr și nucă măcinată, care este pusă pe o tavă sub forme rotunde, mici, și băgată la cuptor, să se usuce, până capătă o culoare rozalie. Bezelele pot fi pregătite și cu câteva zile înainte.
Crema, la baza căreia stau gălbenușurile frecate cu zahăr, untul, cacao și vanilie, se prepară pe abur și cu ea se umplu câte două bezele, iar deasupra se toarnă glazură de ciocolată. Exteriorul bezelelor unite este uns cu un strat subțire de cremă și apoi se dau prin nucă măcinată.
! Rețeta originală diferă față de cea pe care o regăsim în zona noastră, având aspectul unor trufe învelite în ciocolată, însă la bază sunt la fel: bezele umplute cu cremă.