Nu există ceva mai bun! Cum să faci savarină de casă
Publicat pe 10.07.2015 la 17:08 Actualizat pe 06.01.2017 la 17:00
Savarina reprezintă pentru multă lume prăjitura copilăriei! Nu există persoană care să nu fi gustat cel puțin o dată din acest desert
"Ouăle se bat cu cele două căni de zahăr până se obține o cremă untoasă, apoi se adăugă iaurtul și se amestecă. Praful de copt se amestecă cu făina și se adaugă compoziției, iar la final adăugăm esența de vanilie. Se tapetează cu unt și făină o tavă de mărime medie și se toarnă compoziția care se dă la cuptor pentru 25 de minute. După ce este gata, blatul trebuie să fie crescut cam de 3-4 degete și foarte pufos. Peste el se toarnă imediat cum a fost scos din cuptor două căni de apă rece. Separat se face un sirop din patru căni de apă, o jumătate de cană de zahăr și două sticluțe de esență de rom care se toarnă fierbinte peste compoziție. Se lasă să se însiropeze foarte bine blatul", spune Doina Popescu.
Citește restul rețetei pe agerpres.ro!