Pâine franțuzească cu usturoi
Publicat pe 26.05.2014 la 15:43 Actualizat pe 26.05.2014 la 15:45
Ai mânca o pâine bună, pufoasă cu usturoi? Iată o rețetă nemaipomenită!
Amestecă drojdia cu apa caldă și zahărul. Lasă-le împreună pentru 10 minute.
Apoi pune apa rece, uleiul, sarea și 3 căni de făină.
Amestecă până când făina este încorporată, apoi pune celelalte 3 căni gradual.
Frământă cinci minute, apoi pune niște făină pe suprafață.
La fiecare 10 minute pentru următoarea oră, frământă de două-trei ori.
Împarte apoi aluatul în patru și dă fiecărei părți formă de pâine.
Dă pe deasupra fiecăreia cu albuș bătut.
Fă pe suprafața fiecărei pâini, cu cuțitul, dungi orizontale.
Lasă 30 de minute până își va dubla volumul.
Coace la 425 de grade timp de 10 minute, apoi la 375 de grade timp de 20 de minute.
Servește-o caldă, cu amestecul de brânză și usturoi.