Plăcintă de cireșe
Publicat pe 26.06.2014 la 17:19 Actualizat pe 26.06.2014 la 17:20
Se amestecă făina, sarea, praful de copt. Se pune brânza. Se amestecă untul, oțetul și 2 linguri de apă rece.
Se frământă coca.
Se îmăarte în două, o bucată mai mare, una mai mică. Se învelesc și se pun la frigider timp de 1 oră.
Umplutura
Amestecă zahărul cu amidonul, sarea, apoi cireșele și esența de migdale.
Lasă cireșele la macerat de la 10 minute la 3 ore.
Pune o foaie de copt pe o formă. Încălzește cuptorul.
Întinde o foaie rotundă.
Pune umplutura. Coca rămasă întinnde-o și taie-o fâșii.
Formează deasupra umpluturii un grătar.
Dă pe deasupra cu smântână și presară zahăr.
Coace 40-50 de minute.
Las-o să se răcească înainte de servire.