Prăjitură dalmațian
Publicat pe 11.02.2014 la 15:40 Actualizat pe 12.02.2014 la 08:43
Se freacă untul cu zahărul pudră și zahărul vanilat, apoi se adaugă gălbenușurile unul câte unul. Se toarnă în ploaie făina amestecată cu parful de copt, albușurile bătute spumă și nuca tocată mărunt.
Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și se pune la copt, în cuptorul bine încins. Se lasă 20-25 de minute.
Ciocolata se rade și se amestecă cu apa minerală într-un ibric care se ține în apă caldă, până se obține o cremă. Se toarnă pe prăjitură și se lasă 2-3 ore să se întărească. Ciocolata albă se rade și, la fel ca mai sus, se amestecă smântâna. Când se obține o compoziție omogenă, se ornează prăjitura. Se lasă la rece 30 de minute, se taie și se poate servi.