Pui umplut cu midii și sos de lămâie
Publicat pe 30.04.2014 la 17:40 Actualizat pe 30.04.2014 la 17:53
Cuptorul se încinge.
Carnea de pui se tbate cu ciocanul pentru șnițele. opesc cu
Fiecare piept se unge pe ambele părți cu ulei de măsline și sare de mare simplă.
Midiile se pun pe bucățile de piept de pui, apoi se rulează, iar carnea se prinde cu scobitori.
Rulourile se pun într-o tavă, se stropesc cu zeamă de lămâie, se acoperă cu folie de aluminiu și se bagă la cuptor15 minute.
Se dă la o parte folia și se mai ține la cuptor 15-20 de minute, stropind carnea cu zeamă de lămâie.
Pentru sos, se pune la fiert într-o cratiță 200 ml lapte cu Limoncello și un praf de sare.
Se dizolvă amidonul în 100 ml lapte și se adaugă la sos.
Se lasă sosul pe foc până se îngroașă. Când se ia cratița de pe foc se adaugă coaja de lămâie.
Pieptul de pui se taie în felii care se servesc cu sosul și garnitură de orez cu șofran.