Reteta de Paste: Miel cu rozmarin si miere
Publicat pe 19.04.2011 la 14:24 Actualizat pe 19.04.2011 la 14:36
Mielul este un ingredient esential al retetelor traditionale romanesti, de aceea revista Good Food ne propune o reteta clasica de friptura de miel, insa cu un strop de miere ce ii da un gust deosebit, floral.
Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 200°C/gaz 6. Se pun rondelele de ceapa intr-o tava de copt cu 4 linguri de apa. Se asaza mielul deasupra si se unge suprafata carnii cu ulei si apoi cu miere. Se inteapa partea de deasupra a mielului in 15-20 de locuri cu un cutit mic si ascutit, invartindu-l pentru a face mici gauri, in care se asaza crengutele de rozmarin. Se asezoneaza.
2. Se da la cuptor 1 ora si 15 minute pentru o friptura in sange sau 2 ore pentru o friptura bine facuta. Scoateti de 3-4 ori friptura din cuptor si turnati cu o lingura sosul scurs in tava peste ea. Acoperiti cu folie de aluminiu daca carnea se coace prea tare.
3. Odata facuta, scoateti friptura pe o farfurie sau pe un fund de lemn si lasati-o la racit 20-30 de minute in folie. Se serveste cu sosurile din tava si cartofi la cuptor.
Citeste si Good Food Romania!