Reteta de post a zilei: stir-fry vegetarian
Publicat pe 24.03.2011 la 14:41 Actualizat pe 24.03.2011 la 14:44
Stir-fry reprezinta metoda calirii si sotarii rapide, la foc mare, in tigaia speciala wok (concava si inalta) a ingredientelor proaspete, totul realizandu-se in cateva minute.
Preparare: zdrobiti usturoiul si taiati ceapa si lasati aceste doua legume cateva minute, sa respire. Intre timp preparati restul de vegetale, conform indicatiilor.
E indicat sa aveti un wok, cat de mic, si sa dati focul tare la aragaz: incalziti apoi in acesta o lingura de supa de legume, apoi, cand aceasta fierbe, dati focul mai mic si sotati ceapa, un minut si jumatate. Daca nu aveti wok merge o cratita de aluminiu.
Adaugati apoi ardeiul rosu, ciupercile, varza si amestecati doua minute, apoi puneti usturoiul si ghimbirul si amestecati inca doua minute.
La final puneti din ingredientele ramase, mai amestecati un minut, presarati susanul si mancarea este gata. Pofta buna!