Reteta de post: cartofi dulci cu umplutura sarata
Publicat pe 19.08.2011 la 19:13
Martha Stewart iti propune o reteta speciala, de cartofi dulci umpluti insa cu un amestec sarat. Reteta este si una plina de vitamine, nu doar inedita. Pofta buna!
Preparare (75 minute):
Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pune intr-un vas cei patru cartofu dulci, cu tot cu coaja, spalati bine insa. Lasa-i aproximativ 45-55 de minute, pana cand sunt aproape copti.
Scoate-i apoi din cuptor, lasa-i inca 15 minute, apoi taie partea de sus a fiecaruia. Cu ajutorul unei linguri, scobeste in cavitatea partii de jos, pana ramane un spatiu gol care sa poata fi umplut. Nu arunca miezul scos, ci pastreaza-l.
Intr-o tigaie incalzeste uleiul de masline, apoi adauga ceapa, usturoiul, sarea si ardeiul iute si amesteca bine. Adauga miezul de la cartofii copti, apoi pune si branza todu, taiata cubulete. Amesteca 2-3 minute, incet, la foc mediu.
Pune apoi tot acest amestec in cavitatile celor patru cartofi, dupa care baga inapoi cartofii la cuptor, tot la 200 de grade, pentru inca 15 minute, acoperiti cu folie de aluminiu.
Pofta buna!
Foto: marthastewart.com