Reteta: desert - trifle cu fructul pasiunii
Publicat pe 18.08.2011 la 16:47
Un desert foarte gustos, pe baza de fructul pasiunii - unul din cele mai exotice fructe din lume. Pofta buna!
Preparare:
Se bate mascarpone cu zahar si vanilie. Intr-un alt castron se bate smantana pana cand devine moale si pufoasa. Se incorporeaza amestecul de mascarpone in smantana batuta, apoi se lasa sa se odihneasca.
Se taie in jumatati 8 fructul pasiunii, se scoate pulpa fiecaruia cu ajutorul unei lingurite si se pune intr-un castron impreuna cu sucul unei portocale. Se taie capacul fiecarei briose, sau se taie 3 felii groase de pandispan. Se imparte fiecare capac sau fiecare felie de pandispan in 4 sferturi.
Se asaza bucatile de briose sau pandispan pe fundul unui castron de sticla. Se adauga un strat cu jumatate din cantitatea de pulpa de fructul pasiunii si jumatate din cantitatea de felii de piersica, peste care se adauga jumatate din cantitatea de amestec de mascarpone si smantana.
Se repeta straturile inca o data, in aceeasi ordine (pastrand cateva felii de piersica de rezerva), ultimul strat fiind unul generos de mascarpone. Se decoreaza cu pulpa ultimului fructul pasiunii si cu feliile de piersica pastrate. Se da la frigider cu aproximativ 24 de ore inainte de servire.
Mai multe retete si povesti din bucatarie pe Good Food Romania!