Reteta pentru gratar: pui intreg cu sos barbecue
Publicat pe 27.05.2011 la 19:09 Actualizat pe 27.05.2011 la 19:11
Aceasta este o reteta semnata Martha Stewart ce necesita destul de mult timp pentru preparare, in special daca alegeti sa faceti si sosul barbecue de acasa. Rezultatul va fi insa pe masura muncii si va veti bucura de un pui aromat si suculent.
Preparare sos:
1. Intr-o tigaie mai adanca, pune uleiul la incins, la temperatura medie. Adauga ceapa si caleste-o pana se inmoaie, in jur de 5 minute. Adauga usturoiul si gateste inca un minut.
2. Adauga pasta de tomate si mustarul, amesteca incontinuu oana cand devine de o culoare rosiata inchisa, in jur de 5 minute. Apoi adauga doua cani de apa, sos de tomate, melasa. Sosul Worcestershire, otetul, sarea si piperul si amesteca pana se omogenizeaza.
3. Adu sosul in punctul de fierbere, redu temperatura si acopera tigaia pe jumatate. Fierbe incet timp de doua ore, pana cand sosul devine gros. Adauga dupa gust sare, piper si otet. Lasa-l sa se raceasca bine inainte de a-l folosi.
Preparare pui:
1. Spala bine puiul si usuca-l bine. Condimenteaza-l cu generozitate atat pe dinauntru, cat si pe dinafara cu sare mare si piper macinat. Curata gratarul si unge-l cu ulei.
2. Pune puiul la fript cu pieptul in sus. Acopera gratarul si tine-l deasupra carbunilor cam o ora si jumatate, invartindu-l pe la jumatatea timpului. La fiecare jumatate de ora, mai adauga cativa carbuni pentru a pastra nivelul de temperatura.
3. Cu 15 minute inainte ca puiul sa fie gata, unge-l cu o jumatate din cantitatea de sos barbecue. Apoi ia-l de pe gratar si lasa-l sa stea 20 de minute inainte de a-l taia. Pofta buna!
Foto: bestyetmarket.com