Reteta pentru gratar: pui intreg cu sos barbecue

Publicat pe 27.05.2011 la 19:09 Actualizat pe 27.05.2011 la 19:11

Aceasta este o reteta semnata Martha Stewart ce necesita destul de mult timp pentru preparare, in special daca alegeti sa faceti si sosul barbecue de acasa. Rezultatul va fi insa pe masura muncii si va veti bucura de un pui aromat si suculent.

Preparare sos:


1. Intr-o tigaie mai adanca, pune uleiul la incins, la temperatura medie. Adauga ceapa si caleste-o pana se inmoaie, in jur de 5 minute. Adauga usturoiul si gateste inca un minut.


2. Adauga pasta de tomate si mustarul, amesteca incontinuu oana cand devine de o culoare rosiata inchisa, in jur de 5 minute. Apoi adauga doua cani de apa, sos de tomate, melasa. Sosul Worcestershire, otetul, sarea si piperul si amesteca pana se omogenizeaza.


3. Adu sosul in punctul de fierbere, redu temperatura si acopera tigaia pe jumatate. Fierbe incet timp de doua ore, pana cand sosul devine gros. Adauga dupa gust sare, piper si otet. Lasa-l sa se raceasca bine inainte de a-l folosi.


Preparare pui:


1. Spala bine puiul si usuca-l bine. Condimenteaza-l cu generozitate atat pe dinauntru, cat si pe dinafara cu sare mare si piper macinat. Curata gratarul si unge-l cu ulei.


2. Pune puiul la fript cu pieptul in sus. Acopera gratarul si tine-l deasupra carbunilor cam o ora si jumatate, invartindu-l pe la jumatatea timpului. La fiecare jumatate de ora, mai adauga cativa carbuni pentru a pastra nivelul de temperatura.


3. Cu 15 minute inainte ca puiul sa fie gata, unge-l cu o jumatate din cantitatea de sos barbecue. Apoi ia-l de pe gratar si lasa-l sa stea 20 de minute inainte de a-l taia. Pofta buna!


Foto: bestyetmarket.com

În articolul

Reteta pentru gratar: pui intreg cu sos barbecue

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x