Reteta zilei: paste cu piept de pui si sos pesto cremos
Publicat pe 31.07.2011 la 13:07
Reteta zilei de duminica este din spectrul pastelor: fettucine cu piept de pui facute in sos cremos de pesto cu smantana. Pofta buna!
Preparare (30 minute):
Se taie pieptul de pui in bucati mari, apoi se preseaza cu un tocator de carne pentru a deveni cat mai plate. Se incalzeste apoi uleiul intr-o tigaie, apoi se pun bucatile de pui la sotat, pe ambele parti, timp de 3-4 minute.
Intre timp se fierb si pastele, conform instructiunilor, apoi se arunca apa, cu exceptia a doua sute de ml, care se pastreaza.
Separat, intr-un alt vas, se incalzesc pe foc cele doua linguri de sos pesto, pana cand acesta devine mai lichid, apoi se adauga smantana si se amesteca bine. Se adauga pastele fierte si se pune si lichidul pastrat, de la fierbere.
Se pun deasupra bucatile de piept de pui si se sevesc pastele. Pofta buna!
Foto: marthastewart.com