Reteta zilei: Salata Cobb cu oua fierte moi
Publicat pe 18.05.2011 la 18:37 Actualizat pe 18.05.2011 la 18:39
O salata poate insemna doar cateva frunze verzi scaldate intr-un sos delicios si servite ca garnitura, sau poate deveni un fel principal de mancare daca i se adauga branza, nuci sau carne.
Cand mergi la cumparaturi, alege salata cu o culoare verde aprinsa si cat mai proaspata. Frunzele trebuie sa fie crocante si sa nu aiba pete.
Cum sa o pastrezi: Salata trebuie spalata si scursa de apa. Apoi poate fi tinuta la frigider daca este pastrata intr-o punga inchisa ermetic, intre trei si cincizile. In general nu rezista foarte mult si cel mai bine este sa o consumi cand o cumperi.
Preparare: Intr-un bol, amesteca uleiul, otetul si mustarul. Asezoneaza cu sare si piper. Imparte frunzele de salata pe doua farfurii, adauga puiul, baconul si branza. Apoi pune cate un ou fiert, spart intr-o parte, pentru ca galbenusul sa curga peste salata. La sfarsit adauga dressingul. Pofta buna!
Foto: carascravings.com