Reteta zilei: salata de anghinare
Publicat pe 18.07.2011 la 11:50
Reteta zilei de luni aduce in prim-plan anghinarea, o leguma mai putin cunoscuta sau folosita in Romania, dar care poate fi gasita in marile supermagazine. Reteta este de provenienta italieneasca. Pofta buna!
Preparare (25 minute):
Pastrati doar 2-3 cm din tulpina fiecarei anghinare, plus caciulia, apoi taiati cu un cutit fiecare "frunzulita" a legumei.
Puneti imediat frunzulitele tari de anghinare in apa in care ati stors putina zeama de lamaie - pentru a preveni oxidarea acestora.
Taiati-le apoi in bucatele mici si subtiri, tocati si patrunjelul marunt. Amstecati apoi totul impreuna cu uleiul de masline, sucul de lamaie si patrunjelul. Asezonati cu sare de mare si cu piper negru proaspat macinat.
La final puneti desupra fasii subtiri de parmezan. Pofta buna!
Pont: Salata se poate servi cel mai bine alaturi de carne de vitel sau de vita.
Foto: ocado.com