Reteta zilei: Spaghetti alla carbonara
Publicat pe 11.05.2011 la 13:12
Sosul carbonara este facut de obicei cu bacon, oua si branza. Insa daca vrei sa ii dai o textura mai cremoasa, incearca aceasta reteta care contine si putina smantana dulce lichida.
Preparare:
1. Intr-o oala pune la fiert apa cu sare pentru paste. Intr-o tigaie mare prajeste baconul, fara a folosi ulei, la foc mediu, amestecand din cand in cand, pana cand feliile devin crocante. Dupa 8-12 minute transfera totul pe o farfurie in care ai pus servetele absorbante.
2. Pune pastele la fiert si gateste-le al dante conform instructiunilor de pe pachet.
3. Intre timp foloseste un bol mare pentru a amesteca ouale, parmezanul si smantana.
4. Scurge pastele de apa, dar pastreaza putin lichid. Adauga pastele peste crema de ou, amestecand rapid. Adauga baconul, sare, piper si putina apa de la paste. Amesteca bine pentru ca ouale sa se gateasca putin de la caldura pastelor fierbinti.
Serveste-le calde, cu putin parmezan ras deasupra. Pofta buna!
Foto: en.wikipedia.org