Salau gratinat
Publicat pe 20.08.2010 la 21:05 Actualizat pe 20.08.2010 la 21:18
Se pune apa la fiert, in care se adauga frunzele de dafin, sare, piper si concentrat de legume. Salaul (file) se asezoneaza cu sare, piper si concentrat de legume, apoi se ruleaza, de la coada spre cap, prinzandu-se cu scobitori, dupa care se pun la fiert in apa cu dafin.
Morcovii si ceapa se taie rondele, apoi se adauga peste salaul din tava. Separat se face apoi un piureu de cartofi cu ou, la care insa se mai adauga doua galbenusuri de ou si 100 de grame de cascaval ras. Dupa ce s-a fiert bine ruloul de salau, se scoate si se pune in alta tava, pentru a fi bagat la cuptor, in vederea gratinarii, alaturi insa de ciuperci marinate in saramura si de piureul preparat mai devreme. Se pun deasupra smantana si cascaval ras. Pentru decor se asaza deasupra patru ciuperci crestate si date cu boia dulce de ardei.
Pofta buna!