Tagliatelle cu creveti si zucchini
Publicat pe 27.07.2010 la 20:19 Actualizat pe 26.08.2010 la 00:40
Preparare: Pe masa de lucru se pun 150 grame faina tip 00, se sparge un ou, se mai adauga doua galbenusuri, putin sofran dizolvat in apa calduta, sare, ulei de masline. Se amesteca la inceput cu furculita, apoi cu mana. Daca mai e nevoie, se mai adauga faina sau apa calduta. Apoi aluatul se inveleste in folie de plastic si se tine la frigider jumatate de ora. Apoi se intinde aluatul si se taie pastele.
Se pune apa cu un pic de sare intr-o oala la fiert. Se taie cativa catei de usturoi si un pic de peperoncini. Intr-o togaie si se pun la aurit in ulei de masline incins, impreuna cu usturoiul. Se adauga si zuchini taiat fideluta si apoi vinul. In timp ce alcoolul se evapoora, se pune si sare si piper.
Intre timp, cand apa da in clocot, punem pastele in ea. Cat fierb pastele, adaugam busuioc in sos si un pic de parmezan. Cand pastele sunt fierte, insa al dente, se strecoara si se amesteca usor cu sosul. Pofta buna!