Tartă cu gem de prune

Publicat pe 12.02.2014 la 15:51

Înainte de a face aluatul, topește zahărul în apă călduță și stinge bicarbonatul în puțin oțet. Separat, pune făina într-un vas mai mare și fă o adâncitură la mijloc în care toarnă apa cu zahăr, bicarbonatul, un praf de sare și margarină.

Frământă bine până obții un aluat care nu se mai lipește de mâini. Dacă mai e nevoie, mai adaugă puțină făină până când obții consistența dorită.

Când e gata, întinde aluatul într-o tavă unsă cu margarină sau ulei în prealabil, și presărată cu făină. Las-o la cuptor aproximativ 35 de minute.

După ce s-a răcit, unge-o cu gem de prune. Eventual, mai poți presăra deasupra nucă măcinată.

În articolul

Tartă cu gem de prune

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x