Tartă cu gem de prune

Publicat pe 12.02.2014 la 15:51

Înainte de a face aluatul, topește zahărul în apă călduță și stinge bicarbonatul în puțin oțet. Separat, pune făina într-un vas mai mare și fă o adâncitură la mijloc în care toarnă apa cu zahăr, bicarbonatul, un praf de sare și margarină.

Frământă bine până obții un aluat care nu se mai lipește de mâini. Dacă mai e nevoie, mai adaugă puțină făină până când obții consistența dorită.

Când e gata, întinde aluatul într-o tavă unsă cu margarină sau ulei în prealabil, și presărată cu făină. Las-o la cuptor aproximativ 35 de minute.

După ce s-a răcit, unge-o cu gem de prune. Eventual, mai poți presăra deasupra nucă măcinată.

În articolul Tartă cu gem de prune:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2025. Balanțele își regăsesc pofta de viață. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
a1.ro
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în perioada 15-20 aprilie 2025, potrivit horoscopului. Află când îți merge bine
HelloTaste.ro
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Catine
Cât timp se fierbe carnea de pui pentru salata de boeuf? Pașii ca să obții cea mai bună salată de boeuf
useit.ro
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și partenera lui Jeff Bezos
as.ro
Ce scrie, de fapt, în buletinul lui Ion Ţiriac. Care este numele real al magnatului român
MediCOOL
Cum influențează modul de preparare sănătatea organismului. Care sunt sfaturile farmaciștilor pentru o alimentație echilibrată
Spynews
Singurele imagini cu casa în care locuiește David Pușcaș: ”V-am primit în haos că aseară am făcut live” / GALERIE FOTO
DeParinti
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
MediCOOL
Ce este indicat să știi despre prăjire. Cum poți folosi această metodă de gătit într-un mod mai sănătos
HelloTaste
Ciocolată de casă în foi de napolitană – Rețetă clasică
close
x