Tartă franțuzească cu șuncă și cașcaval
Publicat pe 13.01.2014 la 12:31 Actualizat pe 13.01.2014 la 12:41
1. Se bat ouăle şi untul cu zahăr şi sare.
2. Se adaugă făina, praful de copt şi se frământă o cocă.
3. Şunca se taie cuburi, caşcavalul se rade folosind răzătoarea cu ochiuri mari, verdeaţa se toacă mărunt.
4. Se taie o foaie de hârtie de copt cu dimensiunile 35x40 cm.
5. Se întinde o turtă rotundă de aluat.
6. Aşezaţi coca pe hârtia de pergament în vasul de gătit.
7. Distribuiţi coca în strat uniform, îndoiţi marginea la o înălţime de 5-6 cm.
8. Amestecaţi toate ingredientele pentru umplutura cu ouă.
9. Aranjaţi bucăţelele de şuncă pe foaia de aluat.
10. Acoperiţi bucăţile de şuncă cu umplutura cu ouă.
11. Deasupra presăraţi caşcaval parmezan ras.
12. Preparaţi în modul «LA ALEGERE» la aparatul Multicooker, temperatura - 130°C, timpul de preparare –
1 oră. După semnalul sonor verificaţi dacă tarta este coaptă. În caz de necesitate
prelungiți timpul de preparare.
13. Trageţi de capetele hârtiei şi scoateţi atent tarta din vasul de gătit.
14. Porţionaţi tarta fierbinte şi serviţi-o la masă în calitate de gustare caldă.