Tort de spanac
Publicat pe 17.01.2014 la 13:59 Actualizat pe 17.01.2014 la 14:07
Se bat ouăle, se adaugă sare. Se adaugă făina, apoi apa minerală şi se amestecă continuu.
Se încinge o tigaie, se pune un strop de unt. Se prăjesc clătitele.
Spanacul se curăţă şi se opăreşte în apă cu sare. Se scurge, se lasă la răcit, apoi se toacă.
Se căleşte în unt alături de ceapă verde tocată.
La final se pune sare, nucşoară şi piper. Când se răcesc, se pun ouăle, jumătate din caşcaval şi smântâna.
Se umplu clătitele care se aşează sub formă de tort, într-o cratiţă unsă.
Deasupra se amestecă ouăle cu smântâna şi caşcavalul.
Tortul se dă la cupptor, la foc porivit, 40 de minute.
Poate fi servit fierbinte sau rece.