Tort euforic de căpșuni
Publicat pe 23.06.2014 la 14:05 Actualizat pe 23.06.2014 la 14:06
Crema de lămâie
Zahărul se combină cu amidonul de porumb și sarea, se adaugă apa și se fierbe la foc mediu. Se ține 1 minut, se ia de pe foc, se adaugă untul și zeama de lămâie.
Se lasă să se răcească complet înainte de folosire.
Topping-ul
Se pun fructele într-un bol și se presară zahăr. Se amestecă ușor și se lasă să stea o oră înainte de preparare.
Tortul
Se încălzește cuptorul. Se unge o formă.
Într-un bol mare se amestecă făina cu zahărul, praful de copt și sarea.
Se amestecă cu un mixer electric timp de două minute.
Se adaugă laptele și albușurile și se mai bat încă două minute.
Amestecul se pune în formă și se coace 30-35 mminute.
Se scoate din cuptor și se lasă 10 minute.
Se scoate din formă și se lasă să se răcească complet.
Glazura
Bate albușurile cu un mixer. Adaugă zahărul, siropul de porumb și apa și fierbe.
Sirpoul fierbinte se toarnă puțin câte puțin în albușuri.
Adaugă vanilia și folosește imediat.
Pune un blat, pune umplutura de lămâie, pune al doilea strat, apoi glazura, netezind pe margine.
Pune deasupra fructele.