Tort mușuroi
Publicat pe 28.03.2014 la 17:33 Actualizat pe 28.03.2014 la 17:44
Blat:
Gălbenușurile se amestecă cu apa și 200 g zahăr. Albușurile se bat spumă, iar la final se pun 50 g zahăr.
Cele două compoziții se amestecă. Se pun făina și praful de copt.
Jumătate din aluat se amestecă cu cacaco. Se pune într-o tavă, alternând un strat de cacao, unul fără cacao.
Se coace la foc iute 30 de minute.
Crema:
Se face o cafea tare. În ea se fierbe cacoa până se îngroașă. Se lasă la răcit.
Untul se freacă spumă cu 200 g zahăr. Se adaugă 4 găllebușuri, cacaoa fiartă și nucile zdrobite. La final se pun albușurile bătute spumă cu patru linguri de zahăr.
Asamblare:
Blatul se taie fâșii, se așază într-o strecurătoare rotundă,se însiropează, se păstreazzză o bucată pentru bază. Se pune crema, apoi capacul. Se ține la frigider câteva ore.
Când s-a răcit se pune pe un platou și se ornează cu cremă și nuci.