Trei retete de supe racoritoare, de vara
Publicat pe 05.08.2010 la 22:20 Actualizat pe 18.08.2010 la 16:32
Daca ai pofta de ceva usor si rapid, incearca sa faci o supa crema pe care sa o servesti apoi rece, de la frigider. Cu siguranta te va inviora!
Supa crema de castravete
- o cana de smantana
- ½ de cana de busuioc proaspat
- ½ cana menta proaspata
- ¼ praz taiat
- O cana de apa
- Un castravete mare curatat de coaja si seminte, taiat
- O lingura suc proaspat de lamaie
- ½ lingurita sos iute, de tipul tabasco
- Sare
- Felii de catravete foarte subtiri (optional)
1. Fa un piure din smantana, busuioc, praz si apa, folosind un blender. Adauga si castravetii, dar amesteca numai cat sa se marunteasca, insa nu de tot.
2. Adauga suc de lamaie si sos iute si asezoneaza cu sare. Lasa supa la racit in frigider cel putin 3 ore, dar nu mai mult pentru ca este buna doar daca este mancata in acea zi. Aseaza felii de castravete pentru decor.
Supa crema de porumb
- un ardei rosu
- 3 cani de boabe de porumb
- o cana lapte de cocos
- 2 cani si jumatate de apa
- sare si piper
- o lingura de suc de lime
- boabe proaspete de porumb, pentru decor
Instructiuni
1. Pune la fiert intr-un vas mediu ardelul, boabele de porumb, laptele de cocos si apa. Redu focul si lasa sa se inmoaie, cam 20 de minute.
2. Apoi da totul prin blender, strecoara resturile solide si asezoneaza cu sare si piper.
3. Da supa la rece cel putin 3 ore sau peste noapte. Adauga sucul de lime. Adauga porumb proaspat si asezoneaza cu piper.
3. Supa crema de cartofi
- 6 bucati medii de praz
- doua cani de supa de pui
- un cartof mare copt, curatat si taiat
- sare mare
- 3/4 de smantana grasa
- 1/2 cana arpagic
Instructiuni:
1. Intr-un vas mare, se pun la fiert prazul, supa, cartoful, doua cani de apa si o lingurita de sare mare. Adu pana in punctul de fierbere, redu apoi focul la nivel mediu si fierbe pana cand legumele sunt fierte, cam 20-25 minute.
2. Apoi pe rand, pune cate un pic de supa in blender si fa piure, transferand-o intr-un bol curat. Mai adauga sare daca este nevoie si pune si smantana.
3. Acopera bolul cu o folie de plastic si da-l la frigider cel putin 2 ore, dar pana in 2 zile. Daca este necesar, mai adauga apa pentru a o subtia. Serveste supa racita in pahare inalte, garnisite cu arpagic.