Salata de dovleac cu orez salbatic
Publicat pe 18.10.2012 la 17:00 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:36
Ingrediente:
1 lingurita ulei de masline
½ ceapa dulce
3 cani conopida tocata
1 masura orez salbatic gatit
1 masura piure de dovleac
2 linguri otet de cidru
1 lingura sirop de agave
½ lingurita sare
¼ lingurita piper macinat
¼ lingurita scortisoara
1 mar taiat bucatele
2 linguri stafide
2 linguri alune pecan prajite (optional)
Mod de preparare:
Pune pe foc mediu o tigaie mica si ½ lingurita ulei. Adauga ceapa si soteaz-o pana devine aurie.
Intre timp amesteca 2 masuri conopida taiata cu ½ lingurita ulei de masline. Pune-o pe o foaie de copt si da-o la cuptor pana cand incepe sa devina maronie pe margini.
Intr-un bol pentru microunde pune orezul, dovleacul, otetul, siropul de agave, sarea, piperul si scortisoara. Baga la microunde 1-2 minute. Adauga apoi ceapa caramelizata, conopida, merele si stafidele. Dupa gust pune alune pecan.
Serveste-o clada.
Este buna si ca salata rece. Resturile se servesc reci, deoarece merele devin mult prea moi daca vor fi reincalzite.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame