Scapa rapid de pungile de sub ochi!

Publicat pe 26.08.2010 la 12:26 Actualizat pe 26.08.2010 la 12:35

Scapa rapid de pungile de sub ochi!

Apar treptat, treptat. Le pui pe seama inaintarii in varsta, dar e momentul sa actionezi. Scapa de pungile de sub ochi! E greu, dar nu imposibil. Cu solutii naturiste pentru tine vine Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med. Solutia chirurgicala iti este propusa de Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med.

Cauze
Potrivit Vivianei Iordache, o prima cauza a aparitiei pungilor de sub ochi o reprezinta procesul natural de imbatranire. "In mod normal, exista o cantitate de grasime in zona de sub ochi, care este tinuta in loc de ligamente. Insa, o data cu imbatranirea, aceste ligamente se detensioneaza, ceea ce face ca grasimea de sub ochi sa inainteze spre suprafata pielii, formand pungutele de sub ochi". De asemenea, circulatia sangvina deficitara, oboseala cronica, afectiunile renale si insomniile sunt factori care isi pun amprenta pe chip. E de preferat ca inainte de a face apel la orice metoda de tratament sa se trateze cauza.



Da, exista persoane la care pungile de sub ochi apar mai devreme. Motivul: mostenirea genetica. Dar nu trebuie sa dam vina exclusiv pe ereditate, caci si stilul de viata conteaza. Asadar, mancati fructe, dormiti suficient, mai ales intre orele recomandate de specialisti, si faceti exercitii fizice.



Tratament naturist
Cea mai la indemana solutie o reprezinta reducerea edemului prin simpla actiune a temperaturii locale scazute. Concret, aplicati felii de castravete, precizeaza specialistul nostru.


Cristina Balanescu, medic primar medicina generala cu competenta in terapii complementare, recomanda aplicarea compreselor cu brusture. Acestea se lasa 20 de minute sa actioneze si se indeparteaza cu apa calda.
Acelasi efect il au si compresele cu frunze de merisor, coada calului, albastrele si tei.



Blefaroplastie
Celor care isi doresc efecte de lunga durata, medicul Viviana Iordache le recomanda blefaroplastia, adica liftingul pleoapei. Acesta presupune inserarea unei canule electronice de dimensiuni reduse care sa topeasca grasimea. In cazul persoanelor tinere, topirea grasimii este suficienta pentru un rezultat estetic foarte bun, insa persoanele mai in varsta necesita si indepartarea excesului de piele de la nivelul pleoapei inferioare.



Pentru ca nu este o interventie complicata, se realizeaza sub anestezie locala, dupa operatie nefiind necesara spitalizarea. Imediat dupa operatie este posibil sa ai pleoapele umflate, sa lacrimezi excesiv sau sa prezinti o sensibilitate crescuta la lumina. Nu e cazul sa iti faci griji, te asigura specialistul nostru. Toate aceste fenomene sunt normale. Aceasta operatie se face de regula persoanelor peste 35-40 de ani si nu este indicata pacientilor cu patologie oculara, hipertiroidie, boli cardiovasculare si diabet.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Scapa rapid de pungile de sub ochi!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x