Seminte de dovleac cu cardamom
Publicat pe 18.10.2012 la 16:24 Actualizat pe 18.10.2012 la 16:27
2 cani de zahar
12 g unt nesarat
1/3 masura sirop de porumb
½ lingurita praf de copt
2 lingurite fulgi de sare de mare
½ - 1 lingurita cardamom macinat
1 ½ masuri seminte crude de dovleac
Pregateste o foaie de copt sau o foaie de silicon speciala pentru gatit.
Intr-o cratita larga, pune zaharul, untul, siropul de porumb, jumatate de cana de apa si inca 2 linguri. Amesteca pana cand tot zaharul e umezit. Pune la foc mediu, amestecand cu o lingura de lemn sau cu o spatula speciala de plastic pana cand incepe sa se subtieze. Va face spuma, nu te ingrijora, continua sa amesteci si da focul mai mic daca este nevoie.
Tine pe foc pana cand amestecul devine auriu. Dureaza 10-15 minute, asa ca trebuie sa ai rabdare sa amesteci si sa nu pleci de langa aragaz.
Cand amestecul a capatat culoarea dorita, se ia cratita de pe foc, se pune praful de copt, saraea (atentie, mixtura va face multi bulbuci). Adauga apoi imediat cardamomul si semintele de dovleac.
Pune amestecul pe foaia de copt sau pe foaia de silicon si intinde-o inainte sa se intareasca. Incearca sa o intinzi uniform.
Las-o sa se raceasca, apoi sparge-o in bucati.
Bucatile rezultate se pot pastra la temperatura camerei, intr-un recipient aerisit pana la doua saptamani. Ca sa nu se lipeasca, se poate pune intre ele hartie cerata.
Tips-uri:
- In timp ce zaharul este pe foc, nu pleca. Cand devine auriu, trebuie luat imediat de pe foc.
- Pregateste-ti ingredientele din timp. Cand zaharul e gata va trebui sa le incorporezi imediat.
- Pune in cratita apa fierbinte dupa ce prepari aceasta reteta si zaharul se va topi imediat.