EXCLUSIV! Sfaturi de la chefi: ce poți face cu resturile de la masa de Crăciun
Publicat pe 18.12.2016 la 11:40 Actualizat pe 18.12.2016 la 11:46
Inevitabil, dupa masa de Craciun raman tot felul de resturi. Bucati din frprta, cozonaci sau alte preparate. Nu le arunca!
Nu există masă de Crăciun după care să nu mai rămână ba câteva bucăți de friptură, cozonac sau alte preparate. Mulți le aruncă. Însă, înainte să faci și tu asta, mai bine citește cu atenție cele ce urmează.
Chefii Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea spun STOP aruncatului mâncării rămase de la masa de Crăciun. Și asta pentru că se pot face o grămadă de alte lucruri cu… resturile.
Florin Dumitrescu: Cel mai indicat ar fi să folosiți resturile pentru a face diverse plăcinte sau sosuri pentru paste. Este foarte simplu să faci asta cu o garnitură rămasă și niște friptură. Le amesteci cu ceva brânzeturi și le pui într-un aluat, apoi la cuptor.
Sorin Bontea: De obicei, nouă nu ne rămâne mâncare pentru că gătim atât cât consumăm la masa respectivă. Sigur, sarmalele sunt cele care se prepară într-o cantitate mai mare, însă ele pot fi consummate și a doua zi sau a treia. Puteți chiar să faceți sarmale și să le congelați, pentru a le găti peste ceva timp. Dacă vă rămâne friptură, vă sfătuiesc să o mâncați rece, cu muștar.
Cătălin Scărlătescu: La mine nu există resturi și v-aș sfătui și pe voi să diminuați drastic cantitatea de mâncare pe care o gătiți la astfel de ocazii. În felul acesta mai facem și economie, mai avem grijă și de sănătate, evităm risipa.