Sfaturi practice despre cum poți să prepari o cină italienească tradițională

Publicat pe 24.04.2018 la 13:38 Actualizat pe 24.04.2018 la 13:41

Deși rețetele sunt de multe ori adaptate în funcție de ingredientele pe care obișnuim noi să le consumăm, o mâncare italienească autentică este simplă, iar ingredientele sunt atent porționate și proaspete.

Bucătăria italienească este populară aproape în toată lumea, mai ales că preparatele tradiționale se gătesc destul de repede și sunt absolut delicioase. Deși rețetele sunt de multe ori adaptate în funcție de ingredientele pe care obișnuim noi să le consumăm, o mâncare italienească autentică este simplă, iar ingredientele sunt atent porționate și proaspete.

Uite cum poți să prepari și tu o cină italienească tradițională:

Nu sări peste aperitiv

Atunci când pregătești meniul, încearcă să să îl gândești așa cum este servit în restaurantele italienești. Începe cu antipasti, adică aperitivul italienesc. Antipasti se referă la preparatele servite înainte de masă și fac parte din bucătăria locală și cultura italienilor de multe secole, având influențe diferite în funcție de fiecare regiune a țării, conform toscanadivino.com.

Poți folosi pentru aperitiv o salată, o supă cremă de roșii, un platou cu brânzeturi (grogonzola, mozzarella), sos pesto sau prosciutto di parma, așa cum este preparat în centrul Italiei.

Folosește ingrediente proaspete pentru felul principal

Preparatele autentice se disting prin faptul că sunt folosite numai ingrediente proaspete, un aspect esențial al bucătăriei italienești. De obicei, pastele nu sunt servite ca fel principal în Italia, așa că poți alege să prepari în schimb o pizza delicioasă.

Ține cont că bucătarii folosesc numai ingrediente proaspete, așa că, în loc să folosești roșii din conservă, cel mai bine prepari un sos de tomate cu roșii proaspete. Iar dacă vrei să mergi la sigur, alege să prepari o pizza napoletană, după o rețetă tradițională. Pentru asta trebuie să știi cum să prepari aluatul de pizza, astfel încât să fie subțire și cu marginile umflate și pufoase.

Alege ca desert înghețata

În loc să cumperi înghețată din comerț, poți opta pentru prepararea ei acasă. Denumirea italienească pentru înghețată este gelato, iar una dintre cele mai populare arome folosite pentru prepararea ei este cea de lămâie. Cel mai bine este să o pregătești cu puțin timp înainte de servire, ca să își păstreze prospețimea autentică.

Așa cum ne arată cei de la tasteofhome.com, trebuie să amesteci laptele cald cu zahăr și cu cinci gălbenușuri de ou. Ia recipientul de pe foc, toarnă sucul de la o lămâie proaspătă, aproximativ trei sferturi de cană, adaugă două căni cu frișcă și amestecă bine până când se omogenizează. Lasă la congelator între două și patru ore.

O cină autentică italienească se distinge prin atenția la detalii, dar și la ingredientele folosite, care sunt mereu proaspete și aromate. Ține cont de sfaturile noastre dacă vrei să-ți surprinzi prietenii cu o masă delicioasă italienească, gătită ca la mama ei acasă.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul Sfaturi practice despre cum poți să prepari o cină italienească tradițională:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 3 iunie 2025. Berbecii renunță la încăpățânare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 iunie 2025. Berbecii renunță la încăpățânare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Incident revoltător în judeţul Cluj. Un bărbat s-a filmat fugărind un pui de urs cu maşina
observatornews.ro
Incident revoltător în judeţul Cluj. Un bărbat s-a filmat fugărind un pui de urs cu maşina
Două zodii vor avea parte de un nou început pe 3 iunie 2025. Ce se va întâmpla în viața acestor nativi
a1.ro
Două zodii vor avea parte de un nou început pe 3 iunie 2025. Ce se va întâmpla în viața acestor nativi
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
HelloTaste.ro
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Sorbet de căpșuni. Un desert rafinat, răcoritor și plin de prospețime
Catine
Sorbet de căpșuni. Un desert rafinat, răcoritor și plin de prospețime
Firma care a înlocuit angajații cu AI are probleme mari. Ce sumă a pierdut până acum
useit.ro
Firma care a înlocuit angajații cu AI are probleme mari. Ce sumă a pierdut până acum
as.ro
TV Happy
7 simptome de vitiligo ușor de recunoscut
MediCOOL
7 simptome de vitiligo ușor de recunoscut
Marilu Dobrescu povestește, în hohote de plâns, cu lux de amănunte, cum ar fi fost agresată fizic de fostul iubit, Iustin Petrescu: „A încercat să mă sufoce”
Spynews
Marilu Dobrescu povestește, în hohote de plâns, cu lux de amănunte, cum ar fi fost agresată fizic de fostul iubit, Iustin Petrescu: „A încercat să mă sufoce”
Piure de cartofi noi cu zucchini și brânză rasă
DeParinti
Piure de cartofi noi cu zucchini și brânză rasă
Medicul Mihail Pautov și specialiști în domeniu vin cu sfaturi de înfrumusețare pentru miri și mirese
MediCOOL
Medicul Mihail Pautov și specialiști în domeniu vin cu sfaturi de înfrumusețare pentru miri și mirese
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
HelloTaste
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
close
x