Sfaturi practice despre cum poți să prepari o cină italienească tradițională

Publicat pe 24.04.2018 la 13:38 Actualizat pe 24.04.2018 la 13:41

Deși rețetele sunt de multe ori adaptate în funcție de ingredientele pe care obișnuim noi să le consumăm, o mâncare italienească autentică este simplă, iar ingredientele sunt atent porționate și proaspete.

Bucătăria italienească este populară aproape în toată lumea, mai ales că preparatele tradiționale se gătesc destul de repede și sunt absolut delicioase. Deși rețetele sunt de multe ori adaptate în funcție de ingredientele pe care obișnuim noi să le consumăm, o mâncare italienească autentică este simplă, iar ingredientele sunt atent porționate și proaspete.

Uite cum poți să prepari și tu o cină italienească tradițională:

Nu sări peste aperitiv

Atunci când pregătești meniul, încearcă să să îl gândești așa cum este servit în restaurantele italienești. Începe cu antipasti, adică aperitivul italienesc. Antipasti se referă la preparatele servite înainte de masă și fac parte din bucătăria locală și cultura italienilor de multe secole, având influențe diferite în funcție de fiecare regiune a țării, conform toscanadivino.com.

Poți folosi pentru aperitiv o salată, o supă cremă de roșii, un platou cu brânzeturi (grogonzola, mozzarella), sos pesto sau prosciutto di parma, așa cum este preparat în centrul Italiei.

Folosește ingrediente proaspete pentru felul principal

Preparatele autentice se disting prin faptul că sunt folosite numai ingrediente proaspete, un aspect esențial al bucătăriei italienești. De obicei, pastele nu sunt servite ca fel principal în Italia, așa că poți alege să prepari în schimb o pizza delicioasă.

Ține cont că bucătarii folosesc numai ingrediente proaspete, așa că, în loc să folosești roșii din conservă, cel mai bine prepari un sos de tomate cu roșii proaspete. Iar dacă vrei să mergi la sigur, alege să prepari o pizza napoletană, după o rețetă tradițională. Pentru asta trebuie să știi cum să prepari aluatul de pizza, astfel încât să fie subțire și cu marginile umflate și pufoase.

Alege ca desert înghețata

În loc să cumperi înghețată din comerț, poți opta pentru prepararea ei acasă. Denumirea italienească pentru înghețată este gelato, iar una dintre cele mai populare arome folosite pentru prepararea ei este cea de lămâie. Cel mai bine este să o pregătești cu puțin timp înainte de servire, ca să își păstreze prospețimea autentică.

Așa cum ne arată cei de la tasteofhome.com, trebuie să amesteci laptele cald cu zahăr și cu cinci gălbenușuri de ou. Ia recipientul de pe foc, toarnă sucul de la o lămâie proaspătă, aproximativ trei sferturi de cană, adaugă două căni cu frișcă și amestecă bine până când se omogenizează. Lasă la congelator între două și patru ore.

O cină autentică italienească se distinge prin atenția la detalii, dar și la ingredientele folosite, care sunt mereu proaspete și aromate. Ține cont de sfaturile noastre dacă vrei să-ți surprinzi prietenii cu o masă delicioasă italienească, gătită ca la mama ei acasă.

Sursă foto: Shutterstock

În articolul

Sfaturi practice despre cum poți să prepari o cină italienească tradițională

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 ianuarie 2025. Racii au o stare foarte bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cât câştigă un nepalez angajat la un supermarket din România: "Cel mai greu este drumul spre muncă"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care au nevoie de o schimbare în viața lor. Nativii care sunt sfătuiți să facă asta în perioada următoare
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Cât de frumoasă este Adina Maria, femeia cu care Cristi Tănase este în proces de divorţ: „Unii aleg să se piardă în vicii!”
MediCOOL
Cum poți preveni osteoartrita. Ce poți face pentru a-ți adapta stilul de viață
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Importanța timpului personal pentru părinți: cum să te relaxezi mai des
MediCOOL
Efectele adverse ale consumului zilnic de ovăz. Ce se întâmplă dacă mănânci în exces această cereală
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x