Smochine coapte, biscuiti cu ierburi si frisca Roquefort
Publicat pe 06.11.2012 la 13:32 Actualizat pe 06.11.2012 la 13:35
Ingrediente:
Biscuiti:
3 masuri faina
1 lingura praf de copt
1 lingurita sare
¾ masura unt sarat, taiat cubulete
¼ masura fire de arpagic verde (optional)
¼ masura frunze de patrunjel (optional)
1 ¼ masura lapte batut
Frisca Roquefort:
1 masura frisca
2 linguri branza sfaramata Roquefort
4 smochine proaspete, taiate felii
2 linguri de miere
Mod de preparare:
Biscuitii:
- Incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Pune hartie de pergament pe o tava de copt, insa nu baga tava in cuptor, ea trebuie sa fie rece.
- In robotul de bucatarie pune faina, praful de copt, zaharul si sarea. Adauga untul, ierburile si pune robotul pe modul pulse pana cand aluatul capata textura unui nisip grosier. Adauga laptele batut si continua, tot pe modul pulse, pana cand coca incepe sa se lege. Scoate coca si framant-o foarte putin. Pe o suprafata data cu faina, intinde coca intr-un patrat cu latura de 23 cm. Taie patratul in doua dreptunghiuri egale. Taie fiecare dreptunghi in 6 alte dreptunghiuri (in total vor fi 12). Pune dreptunghiurile in tava, baga tava in cuptor si coace 25 de minute. Lasa-le sa se raceasca. Taie pe lungime, in doua, fiecare biscuit.
Frisca Roquefort:
Pune toata branza si jumatate din cantitatea de frisca intr-o cratita, la foc mediu. Amesteca pana cand branza se topeste. Strecoara printr-o sita fina. Adauga frisca ramasa. Asezoneaza cu sare. Bate pana cand se ingroasa. Da la frigider circa 2 ore.
Asamblarea:
Preincalzeste partea de sus a cuptorului. Pe jumatatile de biscuit pune feliile de smochine si da peste ele cu miere. Coace pana cand mierea se caramelizeaza 3-4 minute. Scoate din cuptor si la lasa sa se raceasca complet. Serveste cu frisca.
Nota
Poti da aroma la numai jumatate din coca cu frunzele de arpagic si patrunjel, iar cealalta jumatate o poti lasa fara, pentru a o servi cu fructe de padure si frisca cu vanilie.
Timpul de tinere la frigider este de 30-35 de minute.
Pentru a servi dimineata, inlocuieste ierburile cu coaja de lamaie si de portocala. Adauga 3 linguri de zahar si foloseste unt nesarat.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame