Somon cu paste
Publicat pe 01.11.2012 la 17:59 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:35
Acesta este un fel de mancare ce iti va incanta papilele gustative.
Ingrediente:
- apa
- 1 lingura de unt
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri de faina
- 2 masuri (473 ml) lapte 1% grasime
- 1/2 lingurita piper negru
- 85 grame paste tip penne
- parmezan
- 2 linguri sos pesto
- 300 grame somon taiat bucati
- Fulgi Chili pentru ornare (optional)
- 1/2 lingurita busuioc uscat (optional)
Mod de preparare:
Fierbe apa pentru paste intr-o oala incapatoare.
Pune untul si uleiul intr-o tigaie.
Pune faina si amesteca pana cand se face o pasta, apoi, treptat adauga laptele. Amesteca in mod constant. Asezoneaza cu piper.
Adauga pastele in oala. Fierbe-le 12 minute.
Adauga parmezanul in tigaie si amesteca.
Pune sosul pesto si mai tine pe foc timp de cateva minute, pana se ingroasa.
Adauga bucatile de somon inainte de a servi, doar atat cat sa se incalzeasca.
Clateste pastele, pune-le din nou in oala, adauga peste ele putin busuioc si ulei de masline.
Pune sosul peste paste.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame