Somon cu paste

Publicat pe 01.11.2012 la 17:59 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:35

Somon cu paste

Acesta este un fel de mancare ce iti va incanta papilele gustative.

Ingrediente:

- apa
- 1 lingura de unt
- 1 lingura ulei de masline
- 2 linguri de faina
- 2 masuri (473 ml) lapte 1% grasime
- 1/2 lingurita piper negru
- 85 grame paste tip penne
- parmezan
- 2 linguri sos pesto
- 300 grame somon taiat bucati
- Fulgi Chili pentru ornare (optional)
- 1/2 lingurita busuioc uscat (optional)

Mod de preparare:

Fierbe apa pentru paste intr-o oala incapatoare.
Pune untul si uleiul intr-o tigaie.
Pune faina si amesteca pana cand se face o pasta, apoi, treptat adauga laptele. Amesteca in mod constant. Asezoneaza cu piper.
Adauga pastele in oala. Fierbe-le 12 minute.
Adauga parmezanul in tigaie si amesteca.
Pune sosul pesto si mai tine pe foc timp de cateva minute, pana se ingroasa.
Adauga bucatile de somon inainte de a servi, doar atat cat sa se incalzeasca.
Clateste pastele, pune-le din nou in oala, adauga peste ele putin busuioc si ulei de masline.
Pune sosul peste paste.

Masuri

Lichid sau volum (aproximativ):

1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml

1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml


Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):

1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame

În articolul Somon cu paste:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 16 decembrie 2025. Peștii vor claritate. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 decembrie 2025. Peștii vor claritate. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
observatornews.ro
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
Gabi Tamaș dorește să facă o schimbare în carieră. De ce se teme cel mai tare, după doi ani de la retragerea din activitate
a1.ro
Gabi Tamaș dorește să facă o schimbare în carieră. De ce se teme cel mai tare, după doi ani de la retragerea din activitate
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
HelloTaste.ro
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Catine
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
useit.ro
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
as.ro
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
MediCOOL
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Doliu în familia fraților Gavril. Cine este persoana dragă pe care au pierdut-o și ce mesaj a transmis Jean Gavril
Spynews
Doliu în familia fraților Gavril. Cine este persoana dragă pe care au pierdut-o și ce mesaj a transmis Jean Gavril
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
DeParinti
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
MediCOOL
8 super-verdețuri pe care trebuie să le incluzi în dieta ta de zi cu zi. Năsturelul face minuni pentru organism
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
HelloTaste
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
close
x