Spaghetti cu carne de vita
Publicat pe 05.11.2012 la 17:36 Actualizat pe 05.11.2012 la 17:43
Ingrediente:
375 g spaghetti rupte in jumatate
500 g carne de vita tocata
284 ml supa de telina
250 ml supa de pui
1 ½ masura mazare inghetata
75 ml ketchup
½ masura branza ricotta
½ masura lapte degresat
busuioc verde tocat
oregano verde tocat
¼ lingurita piper negru
½ masura branza mozzarella
Mod de preparare:
- Fierbe pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, mai putin sarea. Scurge-le si lasa-le deoparte.
- Prajeste carnea de vita intr-o tigaie, la foc mediu.
- Combina carnea de vaca cu toate celelalte ingrediente, in afara de paste si mozzarella. Adauga pastele. Pune totul intr-o tava. Presara deasupra branza
- Coace la 180 grade Celsius timp de 30 de minute. Lasa-le 10 minute sa se odihneasca, inainte de servire.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame